Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

18 Aralık 2008 Perşembe

Hisse Senetleri Teknik Yorum

VOB’da ise günlük marjlar çok sıkışık kaldı ve en yüksek 35.00 test aralık vadeli kontratta uzlaşma 34.425 puandan gerçekleşti

İstanbul borsası bayram tatili sonrası dördüncü gün üst üste artı kapattı. Güne fed faiz indiriminin verdiği pozitif ivmeyle başlayan 30-endeks ilk yarıda kar satışlarına yenik düştü ve %2 kadar artısını hemen hemen tamamen geri vererek 34.400’lere geriledi Ancak ardından Garanti- Akbnk ikilisinin sürüklediği alışlar endeksi 35 binin üzerine attı, endeksin en ağırlıklı bu iki banka hissesindeki alışlara tuprs ve sahol gibi az sayıda kağıt iştirak etti ve kapanış %1.7 artıyla 34.921 puandan gerçekleşti. VOB’da ise günlük marjlar çok sıkışık kaldı ve en yüksek 35.00 test aralık vadeli kontratta uzlaşma 34.425 puandan gerçekleşti, açık pozisyon sayısı değişmedi, Şubat vadelide ise sadece 2.6K yeni pozisyon açıldı. Döviz piyasasında ise dolar tüm dünyada ciddi değer kayyıplarına uğrarken, dolar/lira 1.54 dolayında tutunmayı başardı. IMF işinin ötelenmiş olması ve TCMB’den gelecek faiz kararı YTL’yi baskılıyor.

Bir yıldan uzundur sürmekte olan düşüş trendinde 20-kasım itibariyle orta vadeli bir dip oluşturdu ve uzun düşüşün düzeltmesi başladı. Yükseliş trendinin yılsonuna yada IMF anlaşmasının imzasına kadar sürmesi beklenmeli, artık satmak için daha ihtiyatlı olmak gerekir, pozisyonda olanlar için trailing-loss kriteri 30-endeksin 34.000- 34.200 aşağı kırması. Dolar/lira’da IMF imzasına kadar short pozisyon öneriyoruz, stop-loss aralık vadelide 1.6200.

Etiketler: , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa