Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

12 Aralık 2008 Cuma

Taksim Yatırım Ortaklığı - TKSYO

TKSYO son kapanışını 0.01 YTL Artışla 0.54 seviyesinden yaparken, işlem hacmi 90 günlük ortalamanın yüzde % 14 üstünde gerçekleşti.

Alıcıların yavaş yavaş ortaya çıkması ile bir yıldır devam eden ayı piyasası etkisinin zayıflamaya başladığı görülen hisse orta vadeli yükseliş trendi içinde 0.77 direncinde satışla karşılaştıktan sonra 0.33 seviyesinde destek buldu. Kısa vadeli yükseliş sinyali veren hisse, son kapanışını 300 ve 10 günlük hareketli ortalamalarının üstünde 90 ve 30 günlük hareketli ortalamasının ise altında gerçekleştirdi.

İşlem hacminde düne oranla gözlenen düşüş belirtileri kısa vadeli çıkış trendinin gücünün zayıflamaya başladığının gösteriyor. İlk direnç noktası 0.56 seviyesinde. Fiyattaki artışa rağmen işlem hacminin gerilemesi nedeniyle ilk direnç noktasında kar realizasyonu düşünülmeli. Hisse senedinin ilk destek noktası 0.53 İkinci direnç noktası 0.61 seviyesinde olan hissede ikinci destek noktası ise 0.46 seviyesinde.

Hissede Bollinger Band normalden yüzde 47.59 daha geniş bir konuma girerken son kapanış bu bandın üst çizgisinin yüzde 1.52 altında oluştu.

Ayrıca, osilatörlerin aşırı alım bölgesi içinde olması genel trendden bağımsız olarak hissede kısa vadeli kar satışlarının olabileceğini gösteriyor. Stochastic göstergesi son olarak 22.00 gün önce Sat sinyali vermişti.

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa