Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

14 Aralık 2008 Pazar

Tüpraş - TUPRS

TUPRS son kapanışını -0.8 YTL Düşüşle 12.9 seviyesinden yaparken, işlem hacmi 90 günlük ortalamanın yüzde % -3 altında oluştu.

Son bir yıldır kuvvetli ayı piyasası etkisi altında olan hisse senedi, satışlarla tepki gelmemesi nedeniyle etkisini sürdüren uzun vadeli düşüş trendinin baskısı altında son kapanışını 300, 90, 30 ve 10 günlük hareketli ortalamalarının altında yaptı.

Kısa dönem ortalama işlem hacminin yükselmeye başlaması kısa vadeli düşüş trendi üzerindeki satış baskısının arttığını gösteriyor. Hissede ilk destek noktası 12.37 seviyesinde. Bu destekte oluşması muhtemel tepki alımlarıyla yaşanacak bir düzeltmedeki ilk direnç noktası ise 13.43 İkinci direnç noktası 15.17 seviyesinde olan hissede ikinci destek noktası ise 10.76 seviyesinde.

Hissede Bollinger Band normalden yüzde 5.18 daha geniş bir konuma girerken son kapanış bu bandın alt çizgisinin yüzde 28.61 üstünde gerçekleşti.

Öte yandan osilatörlerin aşırı satış bölgesi içinde olması genel trendden bağımsız olarak kısa vadeli tepki yükselişi yaşanabileceğini gösteriyor. Stochastic göstergesi son olarak 4.00 gün önce Sat sinyali vermişti.

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa