Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

4 Ekim 2009 Pazar

Finans kurumları uyarıldı

Uluslararası yatırımcı George Soros, uluslararası finans kurumlarının, bulundukları ülkelerin egemenliğine saygı göstermek durumunda olduğunu belirtti.

Soros, IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılar kapsamında gerçekleştirilen Küresel krizin kırılgan ekonomilere mali ve ekonomik etkisi başlıklı seminerde, Afrika ülkelerindeki çatışmalara ve etnik farklılıklar nedeniyle yaşanan olaylara ve ekonomilerin durumuna değindi.

Afrika ekonomilerine ilişkin olarak, bu ülkelerdeki güvenlik konusuna dikkati çeken Soros, güvenliğin kurulmasının ardından kurumların çalışmasının kolaylaşacağını söyledi.

Soros, özel sektörün bu ekonomilerdeki yerine ilişkin ise, kendisinin bu ülkelerde yatırımcı ve hayırsever olarak bulunduğunu belirterek, yatırımcıların, çözümlerin bir parçası olmaya başladığını ifade etti.

Uluslararası finansal kurumların, ülkelerde doğru rol oynayıp oynamadığına yönelik bir soru üzerine Soros, söz konusu kurumların, bulundukları ülkelerin egemenliğine saygı göstermek durumunda olduklarının altını çizdi.

Soros, konuyu Ülkede kurumu yapılandırırken, onlar da bana güvenmiyordu, ben de onlara güvenmiyordum. Sonra hükümet, birini atadı, biz birini atadık. Böylece güven kolaylaştı örneğiyle açıkladı.

Yapılan işin kalitesinin, işi yapan yerel kişilere bağlı olduğunu vurgulayan Soros, Bu türden bir girişimde hükümetle birlikte hareket edilmeli... dedi.

Soros, katılımcılardan birinin Filistin'deki rollerine ilişkin sorusu üzerine de, Filistinli gençleri desteklediklerini ve eğittiklerini, huzurlu bir Filistin'in yapılandırılmasına katkıda bulunduklarını ancak bu konuda asıl önemli olanın uluslararası toplumun yapması gereken olduğunu söyledi.

Bu arada, semineri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da izledi.

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa