Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

3 Aralık 2009 Perşembe

Ziraat bankası - halka arz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, önümüzdeki dönemde Ziraat Bankası'nı da halka açmak istediklerini belirtti.

Ziraat Bankası'nın halka açılması ile iligili açıklamalar yapan Babacan, halka arzın konjonktürle ilgili olduğunu belirterek, “Çok acele eder tavır içinde olmayacağız ama piyasa koşulları uygun olursa, değerini bulur noktada olduğunu görürsek, yapacağız” dedi.

Kısa vadede 3 kamu bankasını özelleştirme niyetinde olmadıklarını belirten Babacan, “Kamu bankaları önemli ama yaşanan kriz nedeniyle bir paradigma değişikliğe de yaşamamalıyız. Özel sektör dinamizmiyle büyüme bizim çok temel ekonomik yaklaşımımız. Başka hükümet dönemlerinde, yanlış ellerde kamu bankaları ekonomi için yük haline gelebilirdi. Bunu da unutmamak lazım” diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde Gelir İdaresinin yeniden yapılandırılması başta olmak üzere, sigorta primleri, vergiler konusunun tek perspektifle ele alınarak norm birliği sağlanacağını belirten Babacan, gayrı safi yurt içi hasılaya oran itibariyle vergi gelirlerinin pek çok ülkeden düşük olduğuna dikkat çekti. Bunun için kayıt dışılıkla mücadele edeceklerini ancak bu konuda mesafe aldıkça konuşacaklarını söyledi.

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa