Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

12 Mart 2009 Perşembe

Hisse senedi almanın tam zamanı

Amerikan Templeton aktiflerinin çok deneyimli yöneticisi Mark Mobius 2009’da piyasalardaki stoklarda yüzde 20 lik bir artış potensiyeli gördüğünü açıkladı.

Mobius’a göre yatırımcılardaki karamsarlık hisse senedi alımlarını aşama aşama artıracak.

Reuters haber ajansının yaptığı röportajda soruları yanıtlayan Mobius, şu ana kadar piyasalarda belli bir güven sağlamayı başardıklarını, stoklar piyasasınında yıl sonuna kadar yüzde 20’lik bir artışın hayal olmadığını söyledi.

Piyasalarda karamsarlık nedeniyle hisse senedi almanın tam zamanı olduğunu belirten tecrübeli ekonomist, bu alımların piyasaları da rahata kavuşturacağını belirtti.

Mobius ayrıca,Latin Amerika,Brezilya ve Çin krizden çok olumsuz etkilenmediklerini,krizin daha çok Türkiye ve Mısır gibi ülkeleri vurduğunu; Doğu Avrupa’daki ekonomik durumunsa tam bir felaket olduğunu belirtti.

Ancak bir de müjde verdi: Ona göre gelişmekte olan ekonomilerin toparlanması ,gelişmiş ülkelerinkine göre çok daha hızlı olacak.

Bunun nedeniyse ABD’deki artan para arzının enflasyonu ve alım gücünü arttırması sonucu Amerikalıların uluslararası pazara yönelmesi; gelişmekte olan ekonomilerin ise bundan aslan payını alacak olması.

Etiketler: , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa