Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

14 Mayıs 2009 Perşembe

Beşiktaş çoştu, Fener hisseleri dipte

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında dün oynanan ve Beşiktaş'ın Fortis Kupası'nı almasıyla sonuçlanan maçın ikinci perdesi de bugün borsada oynanıyor.


Borsa açılışının hemen ardından Beşiktaş hisseleri yüzde 12.36'lık primle tavana çıkarken, Fenerbahçe hisseleri ise yüzde 8'in üzerinde değer yitirdi. Fenerbahçe'n in piyasa değeri bir anda tam 100 milyon TL azaldı.

Fortis Türkiye Kupası'nı kazanarak taraftarlarını sevindiren Beşiktaş, yatırımcılarını da mutlu etti. Son günlerde şampiyon olacağı beklentisi ile hızlı yükselişlerin yaşandığı hisse bugün de yoluna tam gaz devam ediyor. Açılışla birlikte yoğun alımların görüldüğü Beşiktaş hisseleri bir anda yüzde 12.62 artışla 5.80 TL'ye yükseldi. Dünden bugüne Beşiktaş'ın piyasa değeri de 28 milyon TL'lik artışla 232 milyon TL'ye tırmandı.

Ligde şampiyonluk yolunda ümitlerin arttığı marttan itibaren Beşiktaş hisselerinde önemli hareketler yaşanıyor. Nisan ayının başında 2 lira olan hisseler sadece 1.5 ayiçerisinde yüzde 190 artış gösterdi.

FENERBAHÇE HİSSELERİ ÇÖKTÜ

Dünkü maçın ardından Fenerbahçe hiselerinde ise sert bir düşüş yaşanıyor. Dün 55.5 lira olan Fenerbahçe hisseleri bugün açılışın ardından gelen satışlarla 51 liraya indi. Hisse senetlerindeki değer kaybı yüzde 8.11 olarak kaydedildi.

Fenerbahçe'nin piyasa değeri ise bugünkü satışların ardından 100 milyon TL düşüşle 1 milyar 275 milyon TL'ye geriledi...

Etiketler: , , , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa