Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

27 Ekim 2009 Salı

Hisse Senetleri Değerlendirmesi

Yurtdışı piyasalara bağlı sakin bir açılış bekleniyor.

IMKB’de geçen hafta yön belirlenmesinde, yurtdışı piyasalardaki gelişmeler ve ekonomik veriler etkendi.Ayrıca Amerika da açıklanan önemli şirketlerin bilançoları da yakından takip edildi.Hafta genelinde yukarı yönlü ve yurtdışı piyasalara odaklı bir seyir izlendi.Haftanın son işlem günü Amerika’da açıklanan ikinci el konut datalarının beklentilerden iyi gelmesi dış piyasalara paralel yurtiçinde de alımları getirdi. Wall Street`te düzeltme beklentisne rağmen yükselişin devam etmesi şirket karlılıklarının beklenenden iyi gelmesine bağlanıyor.

Endeks 51.863 puan ile bu yılın en yüksek seviyesini test etti.Daha sonra gelen kar satışlarıyla 51.380 seviyesinden kapanış yaptı.Bu hafta da piyasaların yönünde yutiçinde ve yurtdışında açıklanacak önemli veriler etkili olacaktır.Yurtiçinde Salı günü açıklanacak enflasyon raporu Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı özetleri,paranın yönüne ilişkin bilgi vermesi açısından önem arzediyor.Ayrıca Türkiye’nin en fazla büyüyen ekonomiler arasında liste başında olacağını söyleyen Ali Babacan ,IMF ile anlaşma durumunda Türkiye’nin büyüme hızının daha fazla artacağını belirterek IMF’ye kapı aralaması IMF ile ilgili beklentilerin canlanmasına neden olacaktır.

Yurtdışında ise Çarşamba Amerika’da açıklanacak dayanıklı tüketim malı siparişleri ve üçüncü çeyrek büyüme rakamları önemli datalar olacaktır. Küresel ekonominin seyrini göstermesi açısından izlenen Baltic Dry Endeksi son bir aydır yükseliyor. Rakamlar henüz ekonomilerde güçlü bir toparlanmayı yansıtmıyor ama en azından bir istikrar kazanıldığını gösteriyor.Veri akışında çok olumsuz bir gelişme olmadığı taktirde kısa ve orta vade içinde endekste yukarı yönlü trend devam edecek beklentisi hakim.Teknik olarak destekler 50,400-49,600 dirençler ise 52,000 ve 53,200 seviyeleridir.

Etiketler: , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa