Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

17 Kasım 2009 Salı

Otokoç Otomotiv, pazarını genişletti

Otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv, yılın 9 aylık döneminde yüzde 8,6 pazar payına ulaştığını duyurdu.

Otokoç Otomotiv'den yapılan yazılı açıklamada, 2008 yılında otomotiv pazarından yüzde 7,4 pay alan şirketin, 2009 yılının 9 ayı itibarıyla bu rakamı yüzde 8,6'ya çıkardığı belirtildi.

Eylül ayında Otokoç ve Birmot toplamında 9 bin adet araç satışına ulaşan Otokoç Otomotiv'in, toplam satışlardan yüzde 11 pay aldığı kaydedildi.

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Türkiye pazarında ilk iki sırayı alan Ford ve Fiat markalarının satışlarının yaklaşık üçte birini gerçekleştirdiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Bir otomotiv perakendecisi olarak Türkiye'de satışı yapılan birçok markadan daha yüksek satış adetlerine ulaşıyoruz. Türkiye geneline yayılmış şubelerimiz ile yüzde 9 pazar payına sahibiz; eylül ayında ÖTV'nin olumlu etkisiyle bu oranı yüzde 11'e çıkardık. Türkiye'de satışı yapılan 58 marka var; Eylül ayında bu markalardan sadece 3 tanesinin aylık satışı 9 bin adedin üzerinde gerçekleşti. 9 bin adede yıl toplamında ulaşabilen marka sayısı sadece 10, geriye kalan 48 marka 1 yılda bizim 1 ayda sattığımız rakama ulaşamıyor.”

Kriz dönemlerinde satış sonrası ve diğer hizmetlerin öneminin arttığına dikkati çeken Özdemir, şu bilgileri verdi:

“Geçtiğimiz yılı, son çeyrekte pazarın küçülmesinin de etkisiyle 1,4 milyar lira ciro ile kapatmıştık, bu yıl da 1,4 milyar lira hedefimiz vardı. Yılı 2 milyar liralık bir ciro ile kapatacağız. Yeni araç satışlarında ÖTV indiriminin de desteğiyle bütçelediğimiz adetlerin üzerine çıktık. Satış sonrasında Türkiye genelindeki düşüşe rağmen bu sene için koyduğumuz ciro hedefine ulaşacağız. 2. el araç satışlarında, satış sonrası, toptan yedek parça ve sigorta&finansman gelirlerinde de hedeflerimizi yakalayarak, geçen yılın üzerinde bir ciroya ulaşmayı planlıyoruz.”

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa