Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

21 Kasım 2009 Cumartesi

Yua Dolar paritesi

Reuters anketine katılan 33 analistin ortalama görüşlerine göre, Çin'in para birimini serbestleştirme girişimleri de yuanın, 2020 yılına kadar serbest işlem görür konuma geleceğini gösteriyor. Beijing'in Şanghay kentini de bu tarihe kadar bir uluslararası finans merkezi haline getirmeyi hedefliyor.

Hong Kong'daki Barclays Capital'dan ekonomist Wensheng Peng, Bu bir politika sorunu ... Çin yönetiminin uzun vadede yuanı uluslararası bir para konumuna getirme isteği, liberalizasyon için bir teşvik olur ama bence bu birdenbire değil, tedricen yapılacak dedi.

ABD Başkanı Barack Obama bu hafta yaptığı Çin ziyareti sırasındaki görüşmelerde Çin liderlerinden yuanın değerini artmaya bırakmalarını istemiş, ancak Çin'in rota değiştirmeye yanaşmaması üzerine piyasadaki beklentiler sonuçsuz kalmıştı.

Analistler, yuanın değerinde meydana gelecek büyük bir artışın ülkenin yoğun ihracatına zarar verebileceğini, istihdamda kayıplar yaratacağını ve Beijing'in en büyük endişesi olan toplumsal çalkantılara neden olabileceğini düşünüyorlar.

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa