Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

19 Kasım 2009 Perşembe

Alkım kağıt, karlı çıktı!

Alkim Kağıt, dokuz aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre karını yarı yarıya artırarak 8,3 milyon TL kar elde etti.

Kağıt üretimindeki kapasite açığını kapatmak üzere yatırım hedefleyen şirket, mevcut şartlarda Türkiye'deki tüketimin ancak yarısını karşılayabiliyor.

Geçen yılın aynı dönemine göre karlılıklarını yarı yarıya artırarak, 2009 yılının ilk dokuz ayında 8,3 milyon TL kar elde ettiklerini açıklayan Alkim Kağıt Yönetim Kurulu Başkanı Reha Kora, Türkiye'de ofset ve kuşe kağıt kullanımında yurt içindeki toplam üretimin, toplam tüketimin yarısına denk geldiğini bununda sektörde önemli bir kapasite açığı anlamına geldiğini vurguladı.

Kora, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Bu nedenle yeni bir tesis yatırımı ile kapasite artırımının şirketimiz açısından önemli ekonomik faydalar sağlayacağını öngörüyoruz. Genel müdürümüz ve teknik yetkililerden oluşan bir heyet önümüzdeki günlerde Avrupa pazarında kağıt makineleri üzerine inceleme yapacaklar. Alkim Kağıt olarak önümüzdeki dönemde yeni yatırımlarımız ile sektördeki pazar payımızı büyütmeyi ve karlılığımızı daha da artırmayı hedefliyoruz.

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa