Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

3 Nisan 2009 Cuma

Dolar paraşütsüz düşüyor!

IMF ile kesilen görüşmelerin tekrar başlaması konusunda ilkeanlaşmasına varılması doları yaklaşık 3 ay aradan sonra yeniden 1.60'ın altına indirdi.

Dolar IMF ile görüşme haberlerinin hemen ardından Londra'daki işlemlerde 1.5920 TL'ye kadar indi. Dolar bugün bankalararası işlemlerde ise 1.60'ın hemen altından el değiştiriyor.

Dolar bu seviyeleri en son ocak ayı başlarında görmüş, daha sonra uluslararası piyasalardaki bozulma ve IMF anlaşmasının ertelenmesi ile 1.80 TL'nin üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

Uzmanlar, dolardaki düşüşte IMF anlaşmasının yarattığı beklentinin yanında uluslararası piyasalardaki düzelme ve artan risk iştahının da etkili olduğunu belirtiyor.

IMF İLE NE OLDU

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss Kahn arasında G-20 Zirvesi sırasında yapılan temasta kesilen görüşmelerin yeniden başlaması konusunda ilke anlaşmasına varıldı.

Görüşmeye Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ile IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky de katıldı. Türkiye, şubat ayında kesilen görüşmeler nedeniyle Ankara’dan ayrılan IMF heyetini önümüzdeki günlerde yeniden Türkiye’ye davet edecek. Stand-by görüşmeleri üç pürüzün giderilmesi üzerine kaldığı yerden devam edecek. Ekonomi kaynakları, Türkiye ve IMF’nin 28 milyar dolar kredi öngören bir stand-by üzerinde durduğunu kaydetti.

Üç başlık ele alındı

Erdoğan ile Kahn görüşmesinde, daha önce mutabakat sağlanamayan üç pürüzlü başlık ele alındı. Bunlar şöyle:

Nereden Buldun Kanunu

Belediyelere kaynak aktarımı

Gelir İdaresi’nin yapısı

Bu üç başlıkta mutabakat sağlanmasıyla, IMF heyeti Türkiye ile 20’nci stand-by anlaşmasını imzalamak üzere yeniden Ankara’ya gelecek.

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa