Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

8 Haziran 2009 Pazartesi

‘Hazine’yi fonlama’ diyenler vergisini ödesin

Bankaları, Hazine’yi fonladıkları için eleştirenlere yanıt veren Özince, “Biz neden Hazine’yi fonluyoruz? Gözlerini açsınlar da ‘Vergini öde’ kampanyası düzenlesinler” dedi.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı (TBB) Ersin Özince, bankaları devlet tahviline yatırım yaptıkları için eleştirenlere yanıt verdi. Özince, “Gözlerini açsınlar da ‘Vergini öde’ kampanyası başlatsınlar” dedi. Bu tür söylemleri popülist bulduğunu söyleyen Özince şöyle konuştu:



“Çok doğru, bankalar Hazine’yi fonlamasın. Ben bu sözü söyleyenlere tamamen katılıyorum. Bankalar Hazine’yi niçin fonluyor? ‘Hazine’yi fonlamasınlar’ diyenler gözünü açsın da ‘Vergini öde’ kampanyası düzenlesinler. Onlar kayıtdışını önlesinler de artık Hazine’nin iki yakası biraraya gelsin. Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi bankalardan borç almak zorunda kalmasın.”

‘Kayıtdışını önlesinler’

Kayıtdışılığın artık sadece Hazine’nin ve vergisini düzenli ödeyen bordro mahkûmlarının değil, özel sektördeki iş sahiplerinin de başağrısı haline geldiğini ifade eden Özince, “Kayıtdışılığı önleyen kampanyalar başlatsınlar, ben de katılacağım” diye konuştu. TBB?Başkanı Ersin Özince sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kayıtdışının üstüne gidildiğinde ‘oy vermeyiz’ falan diye kampanyalar düzenleyeceklerine ‘Bizim memlekete vergi denetimi gelsin de vergisini ödemeyen kalmasın’ kampanyası düzenlesinler.

Bankaların devlet tahvillerine yatırım yapmak suretiyle para kazanmaları çok rahat bir para kazanma tarzı. Doğru, ben vatandaş olarak buna çok karşıyım, haklılar. Ama bunun için Hazine’nin borçlanma ihtiyacının ortadan kaldırılması lazım.

Bunun için süper bir kampanya lazım. Buna önayak olacak, toplumumuzun liderleri de belli. Onları derhal bir kampanya düzenlemeye davet ediyorum.”

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa