Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

27 Mayıs 2009 Çarşamba

Piyasa Yorumu

Yurtdışı borsalardaki pozitif havanın etkisiyle IMKB-100 endeksinin güne 35.000'in üzerinde başlamasını gün boyunca alıcılı konumunu korumasını bekliyoruz.

Önemli bir öncü ekonomik gösterge olan tüketici güveninin tahminlerin ötesinde olarak, son 6 yılın en yüksek seviyesinde artması ve Obama'nın iktidara geldiğinden bu yana üç ay üst üste artışını sürdürerek 54.9 seviyesinde gelmesi, verinin açıklandığı saat olan 17.00'den hemen sonra ABD borsalarının artıya geçmesine, özellikle perakende sektörü hisselerine alım gelmesine sebep olurken günün ilerleyen saatlerinde Morgan Stanley'in Apple için tavsiyesini yükseltmesi Wall Street'in günü %2'nin üzerinde yükselişle tamamlamasına sebep oldu.

Akşam ABD Hazinesi'nin yaptığı 2 yıl vadeli 40 milyar dolar tutarındaki tahvil ihalesi, vadenin kısa olmasına da bağlı olarak sorunsuz atlatılırken, tüketici güvenindeki artış bir ara doların değer kazanmasına yol açarken sonradan gelen satışlar doların gerilemesine, petrol fiyatlarının ise yükselişine neden oldu. Bugüne baktığımızda gün içinde yayınlanacak önemli bir veri bulunmaması sebebiyle yurtdışı borsaların, dünden gelen olumlu havayı korumasını bekliyoruz. Önümüzdeki aylarda tüketici güvenindeki düzelmenin ABD ekonomisinde önemli rol oynayan perakende satışlara etkisinin (artan işsizliğe rağmen) yakından takip edilmesi düşüncesindeyiz. İki datanın paralel hareket etmesi ve hızı, ABD ekonomisindeki toparlanma hızında önemli olacaktır. Dünü ağırlıklı olarak eksi tarafta sürdüren IMKB-100 endeksi, seans kapandıktan sonra yayınlanan ABD verilerini fiyatlayamadığı için günü %1.55 düşüşle tamamlamıştı. Buna karşılık VOB'un 15 dakikalık periyotta Dow Jones'taki %2'lik yükselişi fiyatlaması, IMKB-100 endeksinin sabaha %1'in üzerinde yükselişle başlayabileceğini gösteriyor. Türkiye - IMF görüşmelerine baktığımızda Sonbahar'a kadar anlaşma yapılmayacağının ciddi işaretlerini görüyoruz. Buna karşılık yeni bir ekonomik paketin açıklanma beklentisi piyasalara güç verebilir. Genel olarak IMKB'deki yükseliş eğiliminin ve gücünün korunması hala görünümün olumlu olduğunu gösteriyor ve bu nedenle hala temkinli iyimser olunmalı görüşümüzü koruyoruz. Destekler: 34.500 - 34.300, dirençler: 35.000 - 35.300 - 35.600

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa