Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

13 Aralık 2009 Pazar

Akgiray Finans, konuştu!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, Finans Kulüp tarafından düzenlenen yemekli toplantıda konuştu.

Önemli konulara değinen Akgiyar'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

''Türkiye de sermaye piyasaları çok küçük kaldı. Ekonomisi Türkiye'ye benzer ülkelerde sermaye piyasalarının ulaştığı büyüklüğün henüz yarısına bile gelinmedi.

İMKB'de halka açık firma sayısı yıllardır 300 civarında. Bunu en büyük mesele olarak görüyorum. En büyük hedefim ise sermaye piyasaları tabanını büyütmek.

Finans piyasaları doğru yapılanırsa Türkiye çok hızlı büyüyebilecek bir ülke.

SPK çok önemli bir kurum. Ancak, Ankara Lobisi'nde öyle bir etkisi yok ama artık sesimiz daha fazla çıkıyor.''

SPK Başkanı Akgiray, konuşmasından sonra kendine yöneltilen soruları yanıtladı.

Bir katılımcının, "Borsamız ve sermaye piyasası için düşündüğünüz tedbirler ve yenilikler nelerdir?" sorusuna "2010 yılı içerisinde birkaç şeyi yapmış olmamız lazım. Yeni Sermaye Piyasası Kanunu Taslağı hazır. Meclisteki bu kargaşa bitsin Şubat gibi meclise sokabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.

Bir başka katılımcının ise Akgiray'a yönelttiği soru şöyleydi:

'Manipülasyonlar tam olarak tanımlanmadı ve herkes suçlu muamelesi görebiliyor. Bunu nasıl engelleyebiliriz?'

Bunu önlemenin adliyeden geçmediğini ve herkesi izlediklerini belirten Akgiray, gözetim fonksiyonunu arttırdıklarını ve bazı şeylerin gözlerinden kaçmadıklarını bildirdi. Akgiray, yasal yetkileri sınırlı olduğu için bir şey yapamadıklarını, hangisinin büyük hangisinin küçük manipülatör olduğunu bildiklerini, yeni yasayla daha sesi gür çıkan bir SPK görmek istediklerini dile getirdi.

Bir katılımcının da; ''Türkiye'de neden şirket tahvilleri piyasası yok?'' sorusunu yanıtlayan Akgiray, ''Türkiye'de şirket tahvilleri olmayışına anlam veremiyorum. Geçmişte bu iş para getirmiyordu, ancak 3-4 aydır faizlerin geldiği seviyede niye böyle bir enstrümanın çıkmadığını bilmiyorum. Yakın zamanda şirket tahvilleri örneklerinin görülmesini umuyoruz. Bugün itibarlı bir firma yüzde 13-14 faizle tahvil çıkarsa çok müşteri bulacaktır.'' dedi.

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa