Hisse Senetleri ve Hisse Yorumları

10 Şubat 2010 Çarşamba

Hisse Senetlerinde Son Durumlar

4-5 ve 8 Şubat 2010 tarihlerinde, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda yaşanan mini kriz, işlem gören tüm hisseleri, derinden etkiledi. Birçok hisse senedi, mini kriz öncesindeki seviyelerinin çok çok altına düştü, bu seviyelerden işlem görmek zorunda kaldı.

Hisse senetleri, yatırımcıların korkulu rüyası halini aldı. Hangi hisse senedi güvenilir, hangisi güvenilmez, belirlenemez oldu. İMKB'de en büyük paya sahip olan hisse senedi kağıtlarında bile güven problemi yaşandı.

Bu krizin sebebi olarak, özellikle Avrupa'daki bazı ülkelerin ekonomileri gösterildi. Başta İspanya, Portekiz ve Yunanistan olmak üzere, bazı ülkelerin borçlanma sorunları nedeniyle; Avrupa borsaları özelinde tüm dünya borsalarında düşüşler yaşandı, Türkiye de bu düşüşlerden nasibini fazlasıyla aldı.

Birçok hisse senedi, yüzde 10'un altında düşüşler yaşadı. Büyük banka endeksleri bile, bu mini krizden paçasını kurtaramadı. Örneğin Denizbank'ın hisse senetleri, yüzde 23'e varan düşüşler yaşadı. Bir anlamda, kendi değerinin dörtte birini kaybetti.

Anlayacağınız, Türk ekonomisi ve özelinde Türk borsası, zor bir süreçten geçti. Haliyle, bu dönemde yapılan hisse yorumları da güvenilir miydi değil miydi, tartışılır hale geldi.9 Şubat'ta ortalama 1,79 oranında artan hisse senetleri, bu sürecin aşıldığını gösterir gibiydi. 10 Şubat'taki borsanın seyri, belirleyici rolü oynayacak.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa